Krämig fiskgratäng a la kräfta

 2012-03-11    12:09:00   av:Josefin

En av de godaste fiskgratängerna jag gjort, utan tvekan! Så krämig och god!

2-3 portioner:

½ paket vit fisk, jag tog torsk.

½ purjolök

3-4 stora champinjoner

1/4 paket kräftost

ca 1,5 dl grädde

Kräftstjärtar

Fiskfond

Salt

Vitpeppar

Duschessepotatis (kokt och stött potatis med smör vitpeppar, salt, en äggula och mjölk).


Börja med att skala och koka potatisen.

Tärna fisken grovt, lägg dem i mitten i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 225 grader i 10 min.

Skala och hacka purjolök och champinjoner. Stek i smör, det ska ej få färg så ha inte för hög värme.

Ta ut fisken ur ugnen och häll av eventuell vätska.

När potatisen kokat klart häller du av vattnet, tillsätt smör, mjölk och en äggula. Vispa eller stöt potatisen till potatismos (inte för löst).

Spritsa ut moset runt fisken i ugnsformen.

Häll i grädden i stekpannen med den stekta purjolöken och champinjonerna. Koka upp och häll i fiskfond.

Häll blandningen över fisken i mitten på den ugnsfasta formen, bred kräftost över och ställ in i ugnen i ca 10-15 min på 250 grader.

Det är klart när moset har fått fin färg.

Servera med kräftstjärtar!
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?