Krispiga fiskpinnar med romsås och potatismos
Jag har alltid tidigare köpt fiskpinnar när snabb mat ska lagas. Jag tycker inte de är särskilt goda egentligen så jag testade att göra egna häromdagen! Aldrig mer färdiglagade fiskpinnar från frysdisken! Dessa blev jättegoda.
För 2 personer:
½ paket fryst torsk i block
ströbröd
Mjöl
Ägg
Salt
Peppar
Smör till stekning
Skär fiskblocket i långa bitar om ca 1 ½ cm i tjocklek. Detta görs med fördel när den inte är upptinad.
Vänd bitarna i mjöl, skaka av och vänd i uppvispat ägg.
Låt rinna av och vänd slutligen i ströbröd blandat med salt och peppar, gärna vitpeppar.
Lägg på en skärbräda och låt paneringen torka in en stund.
Lägg i en klick äkta smör i stekpannan, ha på hög värme. När smöret blivit brunt lägger du i fiskpinnarna och steker några minuter på varje sida, tänk på att att pinnarna har 4 långsidor som ska stekas.
Färdigt!
Romsåsrecept kommer i ett eget inlägg.