Wienerschnitzel med duschessetoppar och gudagod sås

 2012-03-04    13:17:50   av:Josefin

Wienerschnitzel av kalvbit:

Skivor av kalvinnanlår

Vetemjöl

salt, vitpeppar

Ägg

Ströbröd

Smör till stekning

 

Skiva köttet i ca 1 cm tjocka skivor, banka ut dem.

Doppa skivorna i mjöl som är blandat med salt och vitpeppar, se till att de täcks ordentligt.

Skaka av och doppa sedan i uppvispat ägg.

Låt rinna av och doppa till sist i ströbrödet.

Lägg på en skärbräda och låt paneringen torka lite till du steker.

Stek i rikligt med smör, pannan ska vara varm och smöret börja bli brunt innan du lägger i dem i pannan.

 

Jag har endast gjord schnitzlar på skinkinnanlår förut och herregud vilken skillnad det blev med kalvinnanlår!

 

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?