Älgskavsgryta med gula kantareller

 2012-05-06    10:16:00   av:Josefin

Älgskavsgryta med gula kantareller, passar bra till både mos, potatis, ris eller pasta. Gärna med en klick gelé till.

Ingredienser 3 portioner:
Älgskav (går bra med fryst)
200 gram trattkantareller
1 gul lök
2 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1-2 msk kalvfond
En skvätt soya
2 msk vinbärsgelé
Redning
Salt och peppar

Skär tunna skivor av det frysta köttet tills du får lagom mängd.
Bryn kött och lök i lite smör i stekpannan.
Lägg i svampen och låt bryna med.
Salta och peppra
Späd med vatten, fond, grädde och mjölk.
Rör om och låt koka ihop några minuter.
Rör ner vinbärsgelén.
Smaka av med salt och peppar och red ev. av.

Snabbt, gott och enkelt!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?