Den otroligt goda kantarellsåsen med tryffel

 2012-05-06    15:22:00   av:Josefin

Oxbit, potatis, sparris, kantarellsås med tryffel och sallad.

Kantarelltryffelsås:

ca 300 g gula kantareller
0.5 st gul lök
100 g smör
2 dl vatten
0.5 dl kalvfond
1 msk soya
3 dl grädde
Några droppar tryffelolja
Maizena redning för mörka såser

 

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull. Lägg i kantarellerna och hackad gul lök. Fräs detta en stund.

Häll på 2 dl vatten. Koka upp. Tillsätt 1/2 dl kalvfond och 1 msksoya .

Häll grädden i såsen. Koka upp och smaksätt med salt & peppar.

Tillsätt tryffeloljan och red av såsen med maizena till önskad konstistens.

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?