Pannbiff och stuvade makaroner
2013-01-06 08:14:00 av:Josefin
Stuvade makaroner är tusan tvekan min favorit Och tillsammans med pannbiff kan det inte bli film:)
Recept för ca 4 portioner
Ingredienser till pannbiff
- 600 g köttfärs eller blandfärs
- 1 gul lök
- 1 ägg
- 0,75 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 nypa malen muskotnöt
- salt och peppar
Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla i 5 – 10 minuter.
- Blanda ner köttfärsen, riven lök, ägg och kryddor.
- Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
- OBS: vill du ha sås till, hoppa över till såsreceptet längre ner då, för denvska påbörjas nu :)
- Efterstek pannbiffarna i ugn, cirka 5-10 minuter tills de är genomstekta.
Skysås/brunsås:
När du steker biffarna steker du med en gul lök som du halverar och skivar.
Stek i rikligt med smör. Tillsätt 2 dl vatten och 2 msk kalvfond. Puttra ett par minuter.
lägg pannbiffarna och löken i en form ugnen, sila av vätskan i stekpannan.
Häll vätskan i stekpannan igen, häll i nån dl grädde, 1-2 msk kinesisk soya och red av om du vill.
klart!
Stuvade makaroner 4 personer:
- 5 dl gammaldags ideal makaroner
- 1 L röd mjölk
- salt
- svartpeppar
- riven muskotnöt
Koka upp 8 dl mjölk i en kastrull, tillsätt makaronerna. Sänk värmen till ungefär 5 om du har 1-9.
rör om då och då. De ska koka i ca 25 min till makaronerna är mjuka och mjölken tjocknat, tillsätt resterande mjölk vid behov. Smaka av med kryddorna!