Pannbiff och stuvade makaroner

 2013-01-06    08:14:00   av:Josefin
Stuvade makaroner är tusan tvekan min favorit Och tillsammans med pannbiff kan det inte bli film:)
 
 
 
 

Recept för ca 4 portioner

Ingredienser till pannbiff

  • 600 g köttfärs eller blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 nypa malen muskotnöt
  • salt och peppar

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla i 5 – 10 minuter.
  3. Blanda ner köttfärsen, riven lök, ägg och kryddor.
  4. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
  5. OBS: vill du ha sås till, hoppa över till såsreceptet längre ner då, för denvska påbörjas nu :)
  6. Efterstek pannbiffarna i ugn, cirka  5-10 minuter tills de är genomstekta.
Skysås/brunsås: 

När du steker biffarna steker du med en gul lök som du halverar och skivar. 
Stek i rikligt med smör. Tillsätt 2 dl vatten och 2 msk kalvfond. Puttra ett par minuter.
lägg pannbiffarna och löken i en form ugnen, sila av vätskan i stekpannan.
Häll vätskan i stekpannan igen, häll i nån dl grädde, 1-2 msk kinesisk soya och red av om du vill.
klart!
 
 
 
Stuvade makaroner 4 personer:
 
  • 5 dl gammaldags ideal makaroner
  • 1 L röd mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • riven muskotnöt
Koka upp 8 dl mjölk i en kastrull, tillsätt makaronerna. Sänk värmen till ungefär 5 om du har 1-9. 
rör om då och då. De ska koka i ca 25 min till makaronerna är mjuka och mjölken tjocknat, tillsätt resterande mjölk vid behov. Smaka av med kryddorna! 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?