Hamburgerbröd, hamburgare, hamburgerdressing och coleslaw

 2014-05-16    09:13:04   av:Josefin
Äntligen har jag så smått kommit igång med bakning igen, och intresset för matlagning börjar sakta men säkert komma tillbaka.
 
6 st bröd (jag dubblade receptet):
  • 1/2 paket jäst (à 50 g)
  • 25 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk socker
  • ca 5 1/2 dl vetemjöl special
  • 1 ägg
  • 1 msk sesamfrön
 
Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37°C. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker, ev gurkmeja och nästan allt mjöl. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand.
  2. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
  3. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, ett per bröd. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck till lätt så de plattas till lite. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfröna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg. Låt svalna på galler innan de delas.
 
Inte runda och perfekta i formen, men så goda!

 
Hamburgare:
1 kg Blandfärs
2 msk Grillolja chili
Svartpeppar
Salt
Lite vatten
 
Blanda alla ingredienser, låt stå i kylen i ca 1 timma innan stekning.
 
Dressing och coleslaw finns på recept i bloggen sedan tidigare.
 
 
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?