Rotsakspytt i ugn, oxkött, tryffelsås och palsternackspuré
2012-01-06 14:32:57 av:Josefin
Recept på Palsternackspuré hittar du här och recept på Tryffelsås hittar du här!
Rotsakspytt i ugn för 4 personer:
- 3 stora potatisar
- 1 stor kålrot
- 2 stora morötter
- 1 rotselleri
- 2 gula lökar
- olivolja
- Salt
Gör såhär:
- Tärna alla rotfrukter i ungefär lika stora tärningar.
- Häll över i en fryspåse.
- Häll i olivolja och salt (gärna flingsalt) i fryspåsen, förslut och skaka om ordentligt.
- Höll över på en plåt (vill du vara säker på att det ska ej ska fastna så lägg på ett bakplåtspapper).
- In i ugnen i ca 30-35 min på 225 grader.
- Var tionde minut ska du dock blanda runt pytten och tillsätta lite mer olivolja.